IMEI nummer blokkeren

IMEI nummer validatie

Valideer of je IMEI nummer correct is!

Kijk eenvoudig of jouw IMEI nummer klopt. Een IMEI nummer bestaat uit 15 cijfers. Door een bepaalde berekening kijken wij of het een IMEI nummer is.

 

Vul je IMEI nummer in

* Het is niet mogelijk om een telefoon te traceren of te blokkeren via onze website.

Vanaf 2014 zullen een aantal providers automatisch mobiele telefoons gaan blokkeren als deze is verloren of gestolen. Op basis van het IMEI nummer word de mobiele telefoon geblokkeerd en is deze niet meer te gebruiken. De providers KPN, T-mobile en Vodafone zullen de eerste providers zijn die dit gaan gebruiken. Gebruikers zullen nu gemakkelijker hun verloren of gestolen telefoon kunnen blokkeren via de politie of provider. Het IMEI nummer blokkeren zal voor diegene die de telefoon heeft gevonden of gestolen dan onbruikbaar worden.

Wees voorbereid om een IMEI nummer te blokkeren

Wil jij je smartphone laten blokkeren wees hier dan op voorbereid voordat eventueel je telefoon word gestolen of je de telefoon verliest. Het is verstandig om je IMEI nummer ergens op te slaan zodat je deze makkelijk terug kan vinden zodra dit nodig is. Op de doos van je telefoon staat het IMEI nummer ook. Je kan dus ook de doos bewaren. Het is verstandig om het bij de rest van je papieren te bewaren.

Update 28-04-2017

Inmiddels is het al weer even geleden dat er gesproken werd over een nieuwe wetsvoorstel om IMEI nummers te laten blokkeren door providers. Na onderzoek is gebleken dat dit niet het gewenste effect heeft omdat de toegang tot internet via wifi hiermee niet word geblokkeerd. De blokkade heeft ook geen effect in het buitenland want de telecomproviders daar blokkeren geen IMEI nummers. Zoals het er nu uitziet komt er waarschijnlijk geen wetgeving die providers verplicht stel om verloren of gestolen mobieltjes te blokken door middel van het IMEI nummer. Er zijn gelukkig nog wel een aantal voorzorgsmaatregelen die je zelf kan nemen.