IMEI nummer Huawei

IMEI nummer validatie

Valideer of je IMEI nummer correct is!

Kijk eenvoudig of jouw IMEI nummer klopt. Een IMEI nummer bestaat uit 15 cijfers. Door een bepaalde berekening kijken wij of het een IMEI nummer is.

 

Vul je IMEI nummer in

* Het is niet mogelijk om een telefoon te traceren of te blokkeren via onze website.

Hoe vind ik het IMEI nummer op de Huawei?

Ben jij in het bezit van een Huawei en je wilt graag weten hoe je het IMEI nummer kan vinden dan is deze pagina voor jou! De reden waarom het IMEI nummer belangrijk is omdat het IMEI nummer een serienummer is waarmee de smartphone kan worden ge´dentificeerd. De meeste mensen kunnen deze 15 cijferige code niet uit hun hoofd. Het is aan te raden om het IMEI nummer van uw Huawei na de aankoop op te schrijven. Hiermee kun je bewijzen dat je de eigenaar van de smartphone bent voor het geval de Huawei wordt gestolen en je deze terug wilt halen.

Het IMEI- of International Mobile Station Equipment Identity is een uniek nummer voor elk apparaat om het te identificeren. Het IMEI nummer wordt gebruikt door GSM-netwerken om te controleren of apparaten geldig zijn en de Huawei niet gestolen is of op de zwarte lijst staat. Het invullen van een IMEI nummercontrole voor de verschillende providers zorgt ervoor dat Huawei bruikbaar is. Het IMEI nummer van je Huawei is te vinden op de volgende drie manieren:

Bekijk het IMEI nummer via het Android-systeem

Om het IMEI nummer van de Huawei telefoon zelf te vinden, moet je eerst de Huawei inschakelen. Ga dan naar het beginscherm en ga naar de telefooninstellingen. Selecteer vervolgens "Apparaatinformatie" en klik op "Status". Hier kun je verschillende informatie van uw Huawei bekijken. Een van deze informatie is "IMEI". Je ziet nu uw IMEI-serienummer.

IMEI nummer op de verpakking

Een andere methode om het IMEI nummer van de Huawei te vinden, is door de originele doos van de smartphone te pakken. Hier vindt je een sticker op de achterkant van de doos die je het Huawei IMEI nummer geeft.

IMEI nummer weergeven via servicecode

De laatste manier waarop u het IMEI nummer op je Huawei kunt vinden, is met behulp van een servicecode. Hiervoor moet je eerst de smartphone inschakelen en naar de telefoon-app gaan. Typ daar de volgende code in op het toetsenbord: *#06#