IMEI nummer iPhone

IMEI nummer validatie

Valideer of je IMEI nummer correct is!

Kijk eenvoudig of jouw IMEI nummer klopt. Een IMEI nummer bestaat uit 15 cijfers. Door een bepaalde berekening kijken wij of het een IMEI nummer is.

 

Vul je IMEI nummer in

* Het is niet mogelijk om een telefoon te traceren of te blokkeren via onze website.

Hoe vind ik het IMEI nummer van mijn iPhone?

Elke iPhone heeft een unieke identificatiecode, bekend als een IMEI nummer. De letters IMEI staan voor International Mobile Station Equipment Identity, en het nummer wordt gebruikt om elke mobiele telefoon te identificeren. Met het IMEI nummer kunnen je in theorie de telefoon blokkeren. In praktijk werkt dit net even anders. Lees meer over IMEI nummer blokkeren.

Het IMEI-nummer wordt door jouw mobiele telefoonbedrijf gebruikt om de telefoon aan te sluiten op de netwerken, zodat het erachter kan komen wie er belt en waar je naar toe belt. Het wordt ook gebruikt om een zwarte lijst van gestolen mobiele telefoons bij te houden.

Het vinden van je IMEI nummer op de iPhone is niet heel er moeilijk. Op de meeste iPhones staat het IMEI nummer op de achterkant. Sinds de komst van de iPhone 6s is Apple gestopt met het plaatsen van het IMEI nummer op de achterkant van de telefoon. Dit is geen enkel probleem want er zijn nog een aantal verschillende manieren om het IMEI nummer te vinden. In dit artikel tonen wij een aantal nuttige manieren om je IMEI nummer op de iPhone te vinden. Je hebt maar ťťn manier nodig dus kies welke je zelf het makkelijkst vind.

Hoe vind je het IMEI nummer van je iPhone: Kies deze code in de telefoon app

U kunt het IMEI-nummer van de iPhone ophalen door de code *#06# in de app te bellen. Volg deze stappen om het IMEI-nummer van je iPhone te krijgen:

1. Open Telefoon app.
2. Tik op toetsenbord.
3. Voer de code *#06# in. Je hoeft niet te drukken de groene ‘oproep’-knop; Het nummer word automatisch weergegeven op het scherm.

Het IMEI nummer verschijnt op het scherm. Een code kiezen is de meest voorkomende methode om het IMEI nummer te vinden, maar we vinden het niet het beste omdat u het nummer niet kunt kopiŽren. In plaats van de code te kopiŽren en plakken, moet u het opschrijven en het is lang genoeg, 15 cijfers.

Hoe vind je het IMEI nummer van je iPhone: Kijk op de achterkant van de iPhone

Het IMEI nummer wordt meestal op de achterkant van uw iPhone gedrukt. Draai de iPhone om en zoek een lang nummer aan het einde van de tekst. De IMEI-tekst is echter ongelooflijk klein, dus u heeft mogelijk een vergrootglas nodig. En net zoals bij de vorige methode moet je het handmatig op schrijven.

Een optie is om de code te fotograferen met een andere iPhone (of iPad). Dit stelt u in staat om in te zoomen op de tekst, zodat u het duidelijker kunt zien.

Zoals we al eerder melde dat Apple het IMEI nummer op de achterkant van zijn telefoons heeft weggelaten met het uitkomen van de iPhone 6s. Heb je een iPhone 6 of iPhone 6s Plus of hoger dan vind je alleen het modelnummer, FCC ID en IC op de achterkant.

Hoe vind je het IMEI nummer van je iPhone: aan de onderkant simkaart houder

Als Apple de IMEI niet op de achterkant van de telefoon heeft gedrukt, dan kan je ook de simkaart houder controleren. Haal je SIM-verwijderingsgereedschap uit (de metalen pin die bij de iPhone is meegeleverd), steek het in het kleine gat aan de rechterkant van de iPhone en verwijder de simkaart houder. Neem de simkaart houder voorzichtig uit en draai de houder om. Het IMEI nummer is op de onderkant van de simkaart houder gedrukt, vrij klein.

Hoe vind je het IMEI nummer van je iPhone: Gebruik de iOS instellingen

Het IMEI-nummer bevindt zich ook in de app Instellingen van de iPhone. Instellingen gebruiken is de beste optie omdat je het imei nummer kunt kopiŽren en plakken. Volg deze stappen:

1. Open instellingen.
2. Tik op Algemeen> About.
3. Blader naar beneden om het IMEI-nummer te vinden.
4. Tik op het IMEI nummer en houd deze vast om een kopie knop te krijgen.
5. Tik op KopiŽren.

Nu kunt je de IMEI nummer plakken in een andere app, zoals Notes.