IMEI nummer opvragen

IMEI nummer validatie

Valideer of je IMEI nummer correct is!

Kijk eenvoudig of jouw IMEI nummer klopt. Een IMEI nummer bestaat uit 15 cijfers. Door een bepaalde berekening kijken wij of het een IMEI nummer is.

 

Vul je IMEI nummer in

* Het is niet mogelijk om een telefoon te traceren of te blokkeren via onze website.

Hoe vindt u het IMEI-nummer op een mobiele telefoon!

Als uw mobiele telefoon of tablet gestolen word is het niet alleen een hele slechte dag maar heeft het misschien ook nog consequenties voor uw veiligheid en persoonlijke informatie. Dankzij de FCC uit de jaren ’80 is het Elektronische serienummer ge´ntroduceerd om een mobiele telefoon een uniek nummer (ID) te geven. Sindsdien is het gebruik van mobiele apparaten explosief gestegen. De elektronische serienummers werden de IMEI (International Mobile Equipment Identity) zoals we deze vandaag de dag kennen. Als uw telefoon, iPad of andere mobiel apparaat wordt gestolen dan kunnen providers in sommige landen het IMEI nummer blacklisten zodat de telefoon niet meer te gebruiken is, ongeacht of de SIM-kaart is vervangen.

Als uw aangifte gaat doen bij de politie is het altijd handig om het IMEI nummer te weten en deze bij de aangifte door te geven. Mocht u apparaat dan terug gevonden worden kan de politie altijd de eigenaar van de telefoon traceren. Het is dus verstandig om je IMEI nummer ergens op een veilige plek te bewaren. Mocht het ooit nodig zijn heeft u deze bij de hand. Op de pagina IMEI nummer blokkeren vind je meer informatie over het blokkeren van je IMEI nummer.

Hieronder tonen wij u enkele tips om het IMEI-nummer te vinden op uw apparaat.

Methode 1 van 4 voor het opvragen van jouw IMEI nummer: Toetsenbord Methode

1. Door een nummer te bellen via uw telefoon is het voor de meeste telefoons heel eenvoudig om uw IMEI-nummer te achterhalen. Dit is te doen door het volgende te bellen. *#06# In de meeste gevallen word direct het nummer op uw telefoon weergegeven. Mocht u de melding krijgen “Uw oproep kan niet worden voltooid.” dan zijn er nog een aantal andere methodes.

Methode 2 van 4: De Batterij Methode

1. Schakel de telefoon helemaal uit. Zoals bij elk elektronisch apparaat. Het is altijd het beste om de stroom eraf te halen voordat u begint met rondneuzen in de telefoon. Het is twijfelachtig of de telefoon u een schok zal geven, maar we nemen het zekere voor het onzekere.

2. Verwijder de achterklep. Schuif de achterkant zorgvuldig open, en verwijder de batterij.

3. Zoek het IMEI-nummer. Kijk in de lege batterij houder voor een white label wijzend op het IMEI-nummer. Het moet 15 of 17 cijfers hebben, zonder slashes en mag geen letters bevatten. Alleen de eerste 15 cijfers zijn nodig.

Methode 3 van 4: iPhone & iPad

1. Klik op Instellingen. Dit opent het venster Instellingen waarin u al uw voorkeuren en instellingen kunt zien.

2. Blader omlaag naar Algemeen en klik dit aan. U krijgt een lijst met alle basisinformatie over uw iPhone of iPad. Klik op Algemeen en vervolgens op Info.

3. Scroll naar beneden de informatie geeft die u vertelt over uw muziek, video’s, foto’s, enz. Op weg naar de bodem, zie je IMEI en rechts van dat, een 14-cijferig nummer. Dit is uw MEID. Hieronder weergegeven op een iPad:

4. Kijk op iTunes. Sluit je iPhone aan op uw computer en start iTunes.

5. Locatie van uw telefoon. Het zal worden genoteerd op de linkerkolom, onder het kopje Apparaten. Op de top vindt u een foto van uw telefoon te zien, samen met uw naam, functie, software versie, serienummer, en telefoonnummer.

6. Klik op uw telefoonnummer. Wanneer u klikt op uw telefoon nummer in iTunes, wordt er geschakeld tussen uw nummer en uw MEID.

Methode 4 van 4: Android

1. Ga naar Google Dashboard op https://www.google.com/settings/dashboard

2. Indien nodig, logt u in op het Google-account waar ook de telefoon mee is gekoppeld.

3. Eenmaal in het Dashboard klik je op het item Android.

4. Omdat de applicatie een lijst van alle mobiele telefoons die uw heeft gekoppeld worden aan uw account, gaat u op zoek naar het model van uw telefoon in de lijst. Het IMEI-nummer wordt naast het type vermeld.