IMEI nummer traceren

IMEI nummer validatie

Valideer of je IMEI nummer correct is!

Kijk eenvoudig of jouw IMEI nummer klopt. Een IMEI nummer bestaat uit 15 cijfers. Door een bepaalde berekening kijken wij of het een IMEI nummer is.

 

Vul je IMEI nummer in

* Het is niet mogelijk om een telefoon te traceren of te blokkeren via onze website.

Opmerking: Dit artikel geeft manieren die je kan helpen bij het lokaliseren van je verloren / gestolen telefoon. Imei-nummer.nl kan uw verloren of gestolen telefoon niet terug vinden. Wij raden je dan ook aan om contact op te nemen met je provider en de politie als je telefoon is gestolen.

Aangezien we vaak op pad gaan is het niet verwonderlijk dat we allemaal wel eens onze telefoon verliezen. Vaker gebeurt het nog dat je telefoon word gestolen. Tot in tegenstelling van een paar jaar geleden dat we een verloren of gestolen telefoon voorgoed kwijt waren zijn er nu verschillende manieren om je telefoon terug te krijgen.

1. IMEI-nummer: Elke telefoon wordt geleverd met een unieke International Mobile Equipment Identity (Imei) nummer dat van pas kan komen om een verloren of gestolen telefoon te volgen. Dit nummer kan je vinden doormiddel van *#06#. Het is raadzaam om dit direct te doen zodra je nieuwe telefoon in huis hebt. Indien je telefoon word gestolen kan je dit nummer bij de politie doorgeven tijdens je aangifte. Dit nummer moet je ook aan je provider laten weten. Deze is dan instaat om je telefoon te volgen. Met het IMEI-nummer kan de telefoon worden getraceerd ook als er een andere sim kaart in geplaatst is.

2. IMEI Global Database: Een andere manier om je verloren telefoon te lokaliseren is door het nummer toe te voegen aan een gratis wereldwijde databank. Als je telefoon word gevonden, kan er doormiddel van je IMEI-nummer contact met je opgenomen worden.

3. iCloud: De beste manier voor iPhone gebruikers is om een vermiste of gestolen telefoon terug te vinden doormiddel van het programma Find My iPhone. Door in te loggen op je iCloud account en vervolgens op Find My iPhone te klikken kan je zien waar je telefoon is. Het nadeel is dat je telefoon aan moet staan om deze te kunnen vinden.

4. Find My Phone: Dit is de app voor Android gebruikers. Via deze app kan je meerdere mensen toevoegen zodat deze ook jou telefoon kunnen volgen. Dit is alleen handig als je telefoon bent verloren of is gestolen. Anders kan iedereen zien waar je bent.