IMEI nummer Xiaomi

IMEI nummer validatie

Valideer of je IMEI nummer correct is!

Kijk eenvoudig of jouw IMEI nummer klopt. Een IMEI nummer bestaat uit 15 cijfers. Door een bepaalde berekening kijken wij of het een IMEI nummer is.

 

Vul je IMEI nummer in

* Het is niet mogelijk om een telefoon te traceren of te blokkeren via onze website.

Hoe het IMEI-nummer van Xiaomi-smartphone te vinden

Wil je het IMEI-nummer van je Xiaomi-smartphone weten? Een IMEI-nummer kan van pas komen in verschillende situaties: van het bevestigen van de originaliteit van je apparaat tot het voorkomen van diefstal. Hier leggen we uit hoe je snel het IMEI-nummer van je telefoon kunt vinden en wat het je kan vertellen.

Wat is een IMEI-nummer?

IMEI betekent de identiteit van internationale mobiele apparatuur en heeft als voornaamste doel mobiele apparaten te identificeren. Het secundaire doel - en dat van de belangrijkste - is het beschermen van de telefoon tegen diefstal. Als uw telefoon is gestolen en uw provider het IMEI-nummer van de telefoon kent, kunnen ze dit nummer op de zwarte lijst zetten en het uit het netwerk blokkeren. Dit betekent dat de dief van je telefoon niet in staat zal zijn om een nieuwe SIM te krijgen - en aangezien IMEI-nummers hard gecodeerd zijn in de telefoon, is het vrijwel onmogelijk om het van het apparaat te wissen.

Het is daarom erg handig om het IMEI-nummer van je telefoon bij de hand te hebben, vooral omdat je het heel gemakkelijk kunt vinden op je Xiaomi-smartphone.

Hoe kan je het IMEI-nummer van je Xiaomi-telefoon vinden?

Laten we nu kijken hoe u het IMEI-nummer van uw Xiaomi-telefoon daadwerkelijk kunt vinden. Er zijn verschillende snelle manieren om dit te doen.

1. Zoek het IMEI-nummer van je Xiaomi-telefoon op de verpakking.

Zoek naar een streepjescodelabel onder aan uw Xiaomi-smartphonevak. Meestal ziet u, samen met het IMEI-nummer, een MEID (mobile equipment identifier) en het serienummer van de telefoon.

Als u deze informatie niet op de doos vindt, raadpleegt u de gebruikershandleiding en andere materialen in de doos. Soms bevindt het IMEI-nummer van de telefoon zich op de telefoon zelf: als uw telefoon wordt geleverd met een verwijderbare batterij, kunt u het IMEI-nummerlabel vaak onder de batterij vinden. Schuif gewoon van de achterkant van de telefoon en verwijder de batterij om het nummer te onthullen.

2. Zoek het IMEI-nummer op via het instellingenmenu.

Een andere manier om het IMEI-nummer van uw Xiaomi-smartphone te vinden, is via het menu Instellingen. Ga naar Instellingen > Over de telefoon > Status > IMEI-informatie. Met Xiaomi-telefoons ziet u hier vaak twee IMEI-nummers, omdat de meeste apparaten twee SIM-kaartsleuven hebben.

3. Zoek het IMEI-nummer op met behulp van het toetsenbord.

De meeste Xiaomi-telefoons laten je het IMEI-nummer achterhalen via het toetsenbord. Voer gewoon *#06# in en je ziet het IMEI-nummer van de telefoon op het scherm. De bovenstaande code zou ook moeten werken met andere telefoons en wordt beschouwd als universeel voor de meeste Android-telefoonmerken van Xiaomi tot Samsung.